Maskinkontakt är sedan 1965 tidningen för entreprenad- och krossbranschen.

Mässor och evenemang

Aktuella mässor, intressanta seminarier och andra evenemang som
är värda att boka in.

Vi reserverar oss för ändringar. Vänligen kontrollera datum etc med respektive arrangör.
För ytterligare info om mässnummer etc, kontakta oss gärna på

telefon: 031-68 00 00 eller e-post: info@maskinkontakt.se.

Borgeby Fältdagar
Park og anleggsmessen
BAUMAElmia Lastbil

2024

DatumPlatsNamnInfo
Januari
23-25Clarion Hotel
Oslo Airport
Arctic EntrepreneurArctic Entrepreneur är en av anläggningsbranschens största mötesplatser
23-25Las Vegas
USA
World of ConcreteSenaste tekniken och utrustningen för betongindustrin.
30 jan - 2 februari
UmeåGEODESIDAGARNAGeodesidagarna är en mässa kombinerad med intressanta föredrag, seminarier och workshops för företag och verksamma inom mätbranschen.
30 jan-2 febPoznan
Polen
BudmaInternationell bygg- och arkitekturmässa
Februari
7-8MalmömässanFASTIGHETSMÄSSAN SYDMötesplatsen för förvaltning och utveckling av befintliga fastigheter. Som besökare får du chansen att ta del av nya produkter, träffa branschkollegor och ta del av framtidens fastighetsbransch inom förvaltning, drift, underhåll, energi och säkerhet.
7-8MalmömässanELMÄSSAN SYDProduktnyheter inom installation, belysning, fiber och solenergi.
13-15Tulare Kalifornien
USA
World AG EXPOVärldens största årliga jordbruksmässa
Mars
5-7Warsawa
Polen
Woodtech Warsaw ExpoMässa för träindustrin
8-10Messe Dortmund
Tyskland
Baumesse NRWBygg- och fastighetsmässa
14Stockholmsmässan
Älvsjö
GrundläggningsdagenAlla geoteknikers årliga branschdag sedan 1978!
12-15Svenska Mässan GöteborgUNDERHÅLL 2024Europas ledande mötesplats för smart underhåll.
19-20Cirkus på Djurgården, StockholmBERGDAGARNADet är andra gången Bergdagarna arrangeras. En fantastiskt trevlig plats. Bergteknikdagen (F.d. Bergsprängningskommitténs årsmöte) arrangeras av Svenska Bergteknikföreningen. Bergmekanikdagen arrangeras i nära samarbete med svenska föreningen för bergmekanik och ingenjörsgeologi.
21-22SundsvallSkogsindustridagarnaSkogsindustridagarna är mötesplatsen för svensk skogsindustri. Med ökad konkurrens från utlandet och expansion på hemmaplan är såväl utmaningarna som möjligheterna många för pappers- och massaindustrin. På Skogsindustridagarna samlas de som har skogen närmast hjärtat.
21-24Stockholmsmässan
Älvsjö
Nordiska Trädgårdar"Nordens ledande trädgårdsmässa."
29 mars - 1 aprilElmia
Jönköping
Custom motor show79.377 * motorintresserade väntas komma till Elmia under påsken 2024
Custom Motor Show är en mässa för hela familjen där det inte bara visas bilar och motorcyklar utan också bjuder på underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower. I de fyra hallarna finns 300 olika företag och klubbar samt ett stort antal intressanta utställningsfordon att se.
April
11Stockholm WaterfrontSveriges Bergmaterialindustris Branschdag Den 11 april bjuder Sveriges Bergmaterialindustri (SBMI) till branschdag på Stockholm Waterfront för föreningens medlemmar. Dagens fokus ligger främst på materialförsörjning och hållbarhet. MSB deltar och ger sitt perspektiv på vikten av bergmaterialförsörjning utifrån ett krisberedskapsperspektiv, och SGUs gd Anneli Wirtén berättar om SGUs roll i samhällets bergmaterialförsörjning.
18Brygghuset, StockholmRecyclingdagen 2024Tema: Metall – och skrotåtervinning
Konferensen hålls åter på grund av den ökade betydelsen av tillgången på sällsynta jordartsmetaller, framträdande under pandemin och kriget i Ukraina. Samtidigt förbereder samhället sig för en grön omställning, ökande efterfrågan på dessa och andra metaller.

Svensk järn- och stålindustris omställning kommer påverka stålskrotmarknaden, och vi står inför en potentiell ökning av uttjänta solcellspaneler.
23–26StockholmsmässanNORDBYGGNordbygg är en aktuell och angelägen mötesplats för aktörer i bygg- och fastighetsbranschen och lockar besökare från Sverige, övriga Skandinavien och även Baltikum och Europa. Innehållet spänner från diskussioner om byggandets villkor och stadsplanering till produkter och tjänster för produktion, underhåll och förvaltning av fastigheter.
24–27Paris Nord VillePinteINTERMAT 2024Stor anläggningsmässa med fokus på hållbarhet och miljö.
24–27Lillestrøm, NorgeVEI OG ANLEGGHvert 3. år samles anleggsbransjen til den største og tøffeste maskinfesten på Vei og Anleggsmessa.
Maj
3-4Emmaboda flygplatsSkog & TraktorMässa med inriktning på skogsbruk, lantbruk, grönytor, ATV och vedhantering. Demonstrationer av entreprenad- och skogsmaskiner.
13-17München
Tyskland
IFAT MunichGlobal mässa för vatten och avlopp avfall och hantering av råmaterial. IFAT har kommit långt sedan det första evenemanget år 1966.
15 - 16LidköpingLANTBRUKET I CENTRUM15 – 16 maj 2024 blir detta verklighet då nya mötesplatsen och mässan ”Lantbruket i Centrum” flyttar in i centrala Lidköping. Under dagarna lägger vi fullt fokus på lantbruket.
16 - 17AronsborgBORR & SPRÄNG 2024Borr & Spräng är en årlig mässa somarrangeras av BEF. Här bjuds på spännande nyheter och innovationer inom bergsprängningsbranschen.
17-18Karlskoga FlygplatsSkogsmaskindagarnaHit kommer leverantörer inom lantbruk och visar upp det senaste från maskinparken, inomgårdsutrustning, förnödenheter samt tjänster och rådgivning för lantbrukaren. Utöver detta arrangeras möten och seminarier där lantbrukets hetaste frågor sätts i fokus.
28–30SkellefteåEuroMine ExpoINTERNATIONAL TRADE FAIR AND CONFERENCE FOR THE MINING INDUSTRY. CUTTING EDGE INNOVATIONS & THE LATEST METHODS IN MINING
30 maj - 1 juniSolvallaSvenska MaskinmässanSvenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa där samtliga utställare tillhör branschorganisationen MaskinLeverantörerna. Se det senaste inom bygg- & anläggningsbranschen, prova nya maskiner, gräv, lasta och upplev en levande maskinmässa på riktigt.
30 maj - 2 juniLundegård Camping och stugby på ÖlandAmerican days Sweden ÖlandAMERICAN DAYS, TOGETHER WITH BILSPORT CLASSIC, INVITES 500 VEHICLES TO THE AMERICAN MOTOR TROPHY ON ÖLAND. THIS WILL BE SCANDINAVIA'S MOST DESIRABLE EXHIBITION OF USA CARS FROM THE PAST, WITH FANTASTIC PRIZES FOR THE WINNERS.
Juni
8–9BackamoLastbilsutställning och Traktorpulling
13–15HeningE&H i Hening Danmarks största mässa för bygg- och anläggningsindustrin.
14–15BollnäsBollnäs TruckmeetLastbilsträff för åkare, yrkeschaufförer, företag och entusiaster.
26–27BorgebyBorgeby FältdagarBorgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält. Jordnära, fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. Mötesplatsen för alla som har lantbruk som främsta intresse och sysselsättning. Hålls årligen onsdag-torsdag efter midsommar.
Juli
3-4BrunnbyBrunnby Lantbrukardagar"Den senaste mässan blev succé och vi kan med stolthet meddela att vi arrangerar Brunnby Lantbrukardagar 2024. Medarrangörer till mässan 2024 är Dina Försäkringar, Lantmännen Lantbruk, Swedbank/Sparbankena och Yara!"
4-6Herning
Danmark
LandsskuetLantbruksmässa i Danmark. "Besøg Landsskuet og kom tæt på bondegårdens dyr. Oplev naturen og se de største og smarteste maskiner."
Augusti
7-11UmeåNOLIAMÄSSANNoliamässan är en av Sveriges ledande besöks- och handelsmässa på en yta av cirka 100.000 kvm som pågår under 5 dagar i augusti. Det är en mässa och en folkfest som du inte får missa
16–17LjusdalMittia Park och Gata"IHOP MED BRANSCHORGANISATIONER OCH DE LEDANDE LEVERANTÖRERNA, FORTSÄTTER VI BYGGA NORRA SVERIGES ÅTERKOMMANDE MÖTESPLATS FÖR BESLUTSFATTARE OCH YRKESANSTÄLLDA INOM GRÖNYTOR, FASTIGHETER, ANLÄGGNINGAR OCH VÄGAR!"
16–17LjusdalMittia Gård och SkogGård & Skog i Ljusdal samlar de främsta aktörerna inom skog, jordbruk och djurhållning för att visa upp de senaste nyheterna.
21–24Elmia, JönköpingElmia LastbilUnder fyra dagar samlas en hel bransch i de tunga fordonens tecken. Här diskuteras frågorna som berör dig och här skapas möten för de verkligt tunga affärerna. Elmia Lastbil lyfter såväl dagens som framtidens frågor kring transport, distribution och logistik – med fokus på dig som besökare och med lastbilar av alla upptänkliga slag som den gemensamma nämnaren. Så ta E4:ans avfart 99, och förbered dig på en 100-procentig lastbilsupplevelse.
27–28LondonMining World CongressKonferens om gruvnäring. "World's leading Mining Industry Event in London. Mining, Minerals and Metals event"
29-31Boden, ArenaLoad Up NorthUnder tre intensiva dagar samlas branschens mest inflytelserika och innovativa aktörer för att skapa en dynamisk mötesplats för affärer, kunskapsutbyte och nätverkande.
September
Hela september
med olika datum
Borlänge, Örebro, Vallentuna, Stockholm, Norrköping, Skövde, Göteborg, Växjö och med avslut i Borgeby.GREEN ROADSHOW 2024Grönytesktionens egen Road Show - En rullande maskinutställning med 9 stopp. Gräsklippare, redskapsbärare, mindre traktorer, elfordon, minigrävare, redskap m m från välkända varumärken i det småskaliga segmentet upp till ca 3,5 ton.
5-7Ring KnutstorpENTREPRENAD LIVEEntreprenad Lives idé är att skapa starka regionala mässor för proffs inom bygg- och anläggningsbranschen med fokus på entreprenad och bestående av utställning, provkörning, seminarier och upplevelser.
6-7LjungbyhedSKÅNE TRUCKSHOWLastbilsutställning, företagsmässa, lightshow, After Trucking m.m
11-15Elmia i JönköpingELMIA HUSVAGNElmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för det mobila livet. Här kan du spana in de senaste modellerna och produkterna och jämföra olika varumärken på en och samma plats. Du kan också köpa tillbehör och få massor av reseinspiration och tips för det mobila livet.
13-14RamseleLastbilsträffen RamseleTill Ramsele kommer bilutställare från Sverige, Norge och Finland men även andra delar av Europa. Inne på mässområdet finns en uppsjö av branschutställare från åkerinäringen, lokala men även nationella företag. De senaste åren har ca 80 företag ställt ut på mässan och 300 bilutställare.
13-15Seljord
Norge
DYRSKU'NDyrsku'n är Norges viktigaste mötesplats för mat och lantbruk, handel, politisk debatt, föredrag och upplevelser.
19–20Infra City, StockholmDEMCONMässa för demolering,rivning och återvinning.
24–26ELMIA JönköpingVA-MÄSSANPå VA-mässan skapas kontakter mellan uppdragsgivare, tillverkare och entreprenörer. Här förenas vattenkrafterna som tillsammans kan utveckla en stabilare grund för ett tryggt och hållbart samhälle.
Oktober
2-3Elmia, JönköpingELMIA GARDENMötesplatsen för trädgårdsbranschen
Välkommen till trädgårdsmässan Elmia Garden – ”branschens berså”. En grön omslutande mötesplats där förtroliga samtal förs och goda affärer görs. Som känns lika familjär som ljudet av fikabrickan och sensommardagar bland bladverken. Här kan kunskap, affärer och kamratskap gro!
16–18Elmia, JönköpingELMIA LANTBRUK Mötesplatsen som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk och ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Här möter produkter och idéer marknaden, samarbeten startas och ny kunskap får fäste på resan mot ett än mer hållbart lantbruk.
November
14-15Svenska Mässan
Göteborg
Logistik & TransportNordens ledande mässa och konferens för framtidens logistik- och transportlösningar.
27–28Lillestrøm
Norge
Park og AnleggsmessenPark og anleggmessen Norges fackmässa för alla som jobbar i park- och anläggningsbranschen.
26–29Shanghai
Kina
BAUMAInternationell mässa för bygg och anläggning. Byggmaterial, entreprenad- och fordon för anläggning och gruvnäring.
December
11–14Delhi
Indien
BAUMA Conexpo Indiabauma CONEXPO INDIA
I december hålls BAUMA i Indien
Bygg och anläggning. Byggmaterial, entreprenad- och fordon för anläggning och gruvnäring.