Maskinkontakt är sedan 1965 tidningen för entreprenad- och krossbranschen.

Mässor och evenemang

Aktuella mässor, intressanta seminarier och andra evenemang som
är värda att boka in.

Vi reserverar oss för ändringar. Vänligen kontrollera datum etc med respektive arrangör.
För ytterligare info om mässnummer etc, kontakta oss gärna på

telefon: 031-68 00 00 eller e-post: info@maskinkontakt.se.

EXPO LIFTSkog & TraktorMaskinExpoBorgeby Fältdagar
CUSTOM MOTORSHOWPark og anleggsmessenELMIA PARKNordiska trädgårdar
BAUMAElmia LastbilLoadUpNorth

Klicka för att komma till lista med mässor för följande år:

2023 | 2024

2023

DatumPlatsNamnInfo
Januari
17-19Clarion Hotel, Oslo AirportArctic EntrepreneurArctic Entrepreneur är en av anläggningsbranschens största mötesplatser
17-19Las VegasWorld of ConcreteSenaste tekniken och utrustningen för betongindustrin.
18-21Svenska Mässan GöteborgAutomässan 2023På Automässan finns allt för motorbranschens service- och eftermarknad samlat under samma tak. Under fyra dagar möts branschen för att göra affärer, träffa experter, utbyta erfarenheter och nätverka med kollegor.
Februari
31 jan - 3 febPoznan, PolenBudmaInternationell bygg- och arkitekturmässa
14-16Tulare, KalifornienWorld AG EXPOVärldens största årliga jordbruksmässa
Mars
7-8JönköpingElmia på VägMässan för alla som arbetar med säkerhet på vägar och gator.
7-9WarsawaWoodtech Warsaw ExpoMässa för träindustrin.
10-12Messe DortmundBaumesse NRWBygg- och fastighetsmässa
14-18Las VegasCONEXPO-CONAGGInternationell anläggningsmässa.
"The largest construction show in North America"
16Stockholmsmässan, ÄlvsjöGrundläggningsdagenAlla geoteknikers årliga branschdag sedan 1978!
23-24SundsvallSkogsindustridagarna 2023Skogsindustridagarna är den självklara mötesplatsen för svensk skogsindustri. Med ökad konkurrens från utlandet och expansion på hemmaplan är såväl utmaningarna som möjligheterna många för pappers- och massaindustrin. På Skogsindustridagarna samlas vi som har skogen närmast hjärtat. Tillsammans formar vi framtiden.
30 mars - 2 aprilStockholmsmässan, ÄlvsjöNordiska Trädgårdar"Nordens ledande trädgårdsmässa."
April
7-10Elmia, JönköpingCustom motor show77 864 motorintresserade väntas komma till Elmia under påsken 2023. Bilsport Performance & Custom Motor Show är en mässa för hela familjen med bilar, motorcyklar, underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower
25–27StockholmsmässanTrain & RailNordens största mässa för hållbara järnvägstransporter
26-27LondonMining World CongressKonferens om gruvnäring. "World's leading Mining Industry Event in London. Mining, Minerals and Metals event in 2023."
Maj
5-6Emmaboda FlygplatsSkog & TraktorMässa med inriktning på skogsbruk, lantbruk, grönytor, ATV och vedhantering. Demonstrationer av entreprenad- och skogsmaskiner.
12-13BorlängeTRUCKS IN DALARNA BorlängeLastbils- och entreprenadmässa. På mässan finns över 100 utställare som brinner för motorfordon och entreprenadmaskiner och bara väntar på att få visa dig det senaste inom sina områden.
15-19Hannover, TysklandLIGNA 2023Internationell mässa för träindustrin med allt från skogsbruk till maskiner för bearbetning av trä, samt träprodukter
20FalkenbergsVETERANTRÄFFEN KLASSISKA LASTBILARVeteranträffen är Klassiska Lastbilars första helt egna träff. Alla veteran- och kultklassade lastbilar är välkomna.
18-20Elmia, JönköpingELMIA GAME FAIRSveriges största jaktmässa.
25AronsborgBorr & Spräng 2023Nu är äntligen Borr & Spräng tillbaka på Aronsborg!
25-27STOXA, SigtunaMaskinExpoMaskinExpo är inställd 2023
Juni
1-4ÖlandAmerican days Sweden Öland"probably Scandinavias biggest motor, music and food festival"
1-3Solvalla, StockholmSwedish Forestry Expo 2023Professionella skogsbrukets nya arena
17VarbergWestCoastConstruction Show 2023"Vi ville skapa ett gratis evenemang som gynnar hela Varbergs kommun.
Möt utställare och entreprenörer från hela Sverige men främst från Varbergstrakten, med allt från grävmaskiner, lyftkranar, lastbilar, truckar, mobilkranar, traktorer i montrarna.
16-18TrondheimMEFA 2023MEFA 2023 arrangeres på E.C Dahls bryggerier på Nyhavna i Trondheim 16. - 18. juni
Arrangeras av Maskinentreprenørenes forbund
18-20Eisenach,
Tyskland
Demopark 2023"Europes No 1 in the green sector"
Mässa för skötsel och anläggning av mark och grönytor, landscaping, sportanläggningar och golfbanor. Kort sagt hela den "gröna industrin".
28-29BorgebyBorgeby FältdagarNordens lantbruksmässa i fält.
29 juni - 1 juliHerningLandsskuetLantbruksmässa i Danmark. "Besøg Landsskuet og kom tæt på bondegårdens dyr. Oplev naturen og se de største og smarteste maskiner."
Augusti
9-13UmeåSTORA NOLIANoliamässan är en av Sveriges ledande besöks- och handelsmässa på en yta av cirka 100.000 kvm som pågår under 5 dagar i augusti. Det är en mässa och en folkfest som du inte får missa
18-19LjusdalMITTIA SkogstransportMittia: Skogstransport är mässan och mötesplatsen inom alla delar av skogstransportnäringen. Här bjuder tillverkarna in skogsåkerier som fraktar rundvirke, skogsbränsle eller sågade trävaror och maskinentreprenörer som hanterar omlastning eller leverans vid terminaler, sågverk, pappersmassabruk och energiverk samt transportköparna från skogsindustrin.
19-20AnderstorpEFA Anderstorp RacewayProvkör elfordon på 2, 3 och 4 hjul, prata solpaneler, laddning, titta på konverterade klenoder, elbåt, ellastbil, el-flyg, el-entreprenadmaskiner och el-verktyg och mycket annat.
Seminarier för alla elbilsintresserade som vill lära sig mer om elbilar vilket inte är så komplicerat som en del tror. Men är du tekniskt intresserad finns det mycket att lära för bästa bilekonomi både vad gäller laddning och körning.
24-26Boden ArenaLoad Up NorthDen kompletta mässan för entreprenadmaskiner,
transport och rekrytering
Vi är den enda entreprenadmässan i sitt slag norr om Stockholm där vi skapar kostnadseffektiva möten mellan säljare och inköpare. Det här är en mötesplats för branschen, framtida investeringar och rekryteringar i en av landets just nu hetaste tillväxtregioner. Mångmiljardinvesteringar har skapat och kommer att ge ett stort behov av nya maskiner och mer personal.
25-26Mantorp ParkTrailer Trucking FestivalBranschutställning med lastbilstillverkarna, påbyggare och ett flertal andra branschföretag. Nordic Trophy, ljusshow och en mängd andra roliga kringaktiviteter.
September
1-3Våler, NorgeAnleggstreff i VålerMässa för anläggningsbranschen
Arrangeras av Maskinentreprenørenes forbund
7-9Landvetter, GöteborgEntreprenad LiveÅr 2023 är det åter dags för mässa i Göteborg. Då hålls Entreprenad Live på en ny plats - inte långt från Göteborgs Flygplats i Landvetter.
6-10Elmia, JönköpingELMIA HUSVAGNPå Elmia Husvagn Husbil ser du nyheterna först av alla, träffar utställare som visar upp sina nya modeller och produkter samt har möjlighet att köpa tillbehör.
8-9LjungbyhedSKÅNE TRUCKSHOWLastbilsutställning, företagsmässa, lightshow och After Trucking
8-10Seljord NorgeDYRSKUNDyrsku'n är Norges viktigaste mötesplats för mat och lantbruk, handel, politisk debatt, föredrag och upplevelser.
14-15Infracity, StockholmEXPO LIFTNy mässa i ämnet Accessutrustning på byggarbetsplatsen, d.v.s alla typer av liftar, kranar, byggställningar bygghissar, stegar, teleskoplastare med mera.
26-28Elmia, JönköpingELMIA PARK"En av Sveriges största branschmässor för utemiljöer. Här visar branschens leverantörer upp det senaste av maskiner, utrustning, möbler, lekmiljöer, jord- och växtmaterial, bevattning, tjänster etc. Kort sagt allt som behövs för effektIv och professionell skötsel av utemiljöer.
26-28Elmia, JönköpingELMIA GARDENMöt de ledande aktörerna inom växtmaterial, odlingsteknik, krukor och trädgårdsdekorationer. Mässan erbjuder ett stort utbud av grönt material och produkter för butiken eller kedjan.
Oktober
4-5StockholmEMPACKFramtidens förpackningsutrustning
10-12Elmia, JönköpingELMIA Nordic RailPå Elmia Nordic Rail träffas alla som vill se de senaste innovationerna, utbyta erfarenheter, knyta nya kontakter och bygga gränsöverskridande nätverk. En internationell mötesplats och ett kunskapsnav för alla som arbetar med järnväg och annan spårburen trafik.
19-21Elmia, JönköpingELMIA MATBRUKElmia Matbruk är den enda mässan som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat.
24-25Svenska Mässan, GöteborgLogistik & TransportNordens ledande mässa och konferens för framtidens logistik- och transportlösningar.
November
8-9Lillestrøm, NorgePark og AnleggsmessenPark og anleggmessen Norges fackmässa för alla som jobbar i park- och anläggningsbranschen.
December

2024

DatumPlatsNamnInfo
Januari
Februari
Mars
12–15Svenska Mässan, GöteborgUNDERHÅLL 2024Europas ledande mötesplats för smart. underhåll
12–15Svenska Mässan, GöteborgSkyddsombudsdagarnaKonferens om personligt skydd och industriell säkerhet. Hålls i samband med Underhållsmässan.
April
23–26StockholmsmässanNORDBYGGNordbygg är en aktuell och angelägen mötesplats för aktörer i bygg- och fastighetsbranschen och lockar besökare från Sverige, övriga Skandinavien och även Baltikum och Europa. Innehållet spänner från diskussioner om byggandets villkor och stadsplanering till produkter och tjänster för produktion, underhåll och förvaltning av fastigheter.
24–27Lillestrøm, NorgeVEI OG ANLEGGHvert 3. år samles anleggsbransjen til den største og tøffeste maskinfesten på Vei og Anleggsmessa.
Maj
15 - 16LidköpingLANTBRUKET I CENTRUM15 – 16 maj 2024 blir detta verklighet då nya mötesplatsen och mässan ”Lantbruket i Centrum” flyttar in i centrala Lidköping. Under dagarna lägger vi fullt fokus på lantbruket.
Maj 2024 - datum ej fastställtKarlskoga FlygplatsSkogsmaskindagarnaHit kommer leverantörer inom lantbruk och visar upp det senaste från maskinparken, inomgårdsutrustning, förnödenheter samt tjänster och rådgivning för lantbrukaren. Utöver detta arrangeras möten och seminarier där lantbrukets hetaste frågor sätts i fokus.
28–30SkellefteåEuroMine ExpoINTERNATIONAL TRADE FAIR AND CONFERENCE FOR THE MINING INDUSTRY. CUTTING EDGE INNOVATIONS & THE LATEST METHODS IN MINING
30 maj - 1 juniSolvallaSvenska MaskinmässanSvenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa där samtliga utställare tillhör branschorganisationen MaskinLeverantörerna. Se det senaste inom bygg- & anläggningsbranschen, prova nya maskiner, gräv, lasta och upplev en levande maskinmässa på riktigt.
Juni
Augusti
16–17LjusdalMittia Gård och SkogGård & Skog i Ljusdal samlar de främsta aktörerna inom skog, jordbruk och djurhållning för att visa upp de senaste nyheterna.
21–24Elmia, JönköpingElmia LastbilUnder fyra dagar samlas en hel bransch i de tunga fordonens tecken. Här diskuteras frågorna som berör dig och här skapas möten för de verkligt tunga affärerna. Elmia Lastbil lyfter såväl dagens som framtidens frågor kring transport, distribution och logistik – med fokus på dig som besökare och med lastbilar av alla upptänkliga slag som den gemensamma nämnaren. Så ta E4:ans avfart 99, och förbered dig på en 100-procentig lastbilsupplevelse.
September
19–20Infra City, StockholmDEMCONMässa för demolering,rivning och återvinning.
24–26ELMIA JönköpingVA-MÄSSANPå VA-mässan skapas kontakter mellan uppdragsgivare, tillverkare och entreprenörer. Här förenas vattenkrafterna som tillsammans kan utveckla en stabilare grund för ett tryggt och hållbart samhälle.
Oktober
16–18Elmia, JönköpingELMIA LANTBRUK Mötesplatsen som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk och ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Här möter produkter och idéer marknaden, samarbeten startas och ny kunskap får fäste på resan mot ett än mer hållbart lantbruk.
November
26–29ShanghaiBAUMAInterntionell mässa för bygg och anläggning. Byggmaterial, entreprenad- och fordon för anläggning och gruvnäring.
December