Maskinkontakt

TYRI Lights hyllar maskinförare med rockvideo


2022-12-15


TYRI har i samarbete med artisten PAX tagit fram en rocklåt där man vill hylla alla dem som under långa dagar sitter i tunga maskiner och gör jobbet i utmanande miljöer. En rocklåt som ska sprida glädje och ljus och visa tacksamhet till alla som hjälpt TYRI till vad det är idag. Låten, som har namnet ”Let There Be Light” och musikvideon kommer ingen i branschen att missa.


Som alltid när TYRI utvecklar något nytt vill man göra det med högsta tänkbara kvalitet. Man tar in professionell hjälp där bolaget inte har kunskapen i sin kärnverksamhet och nöjer sig inte förrän det känns helt rätt – ett arbete som tog hela 2022 att genomföra. Att marknadschefen på TYRI även är sångare och låtskrivare under namnet PAX gjorde att projektet snabbt kom igång och många i bolaget involverades i såväl låtproduktion som iplanering och genomförande av musikvideon.

– Jag har hållit på med musik hela mitt liv och just rocken ligger mig extra varmt om hjärtat. Idén kändes given när den kom. Självklart skulle vi göra en rocklåt till alla hjältar som kör tunga maskiner. Den ruffa och ofta mörka miljön, ljudet, ljuset från lamporna – allt är rätt för rock. Jag skrev låten ”Let There Be Light” och sen blev det ett fantastiskt samarbete med många av medarbetarna på TYRI. Till och med våra kunder blev involverade. Om jag får säga det själv blev resultatet fantastiskt bra. Jag är så stolt och glad att vi gjorde detta och hoppas verkligen att låten kommer att spelas riktigt högt i alla maskinhytter runt om i världen, säger PeO Axelsson alias PAX, marknadschef på TYRI.

Med den höga amibitionsnivån och med beslutet om att låten skulle läggas på alla globala musikplattformar krävdes det extern expertis. I den anrika musikstudion Grand Recordings i Göteborg, med producenten Danne Johansson, spelades sång och musik in. Ett riktigt tungt sound byggde upp låten som krävde en video utöver det vanliga. Det var då TYRI vände sig till en av sina kunder för att hitta den perfekta miljön.

– Vi har ett stenbrott utanför Ljungby i södra Sverige, en bättre location för den här typen av musikvideo går nog inte att hitta. Naturligtvis ville vi vara med och skapa branschhistoria och bidra med det vi kunde, men aldrig hade jag kunnat tro att det skulle bli så häftigt, säger Pierre Jakobsson på Caravan Mill.

Det var en kolsvart kväll i ett stenbrott i södra Sverige. Tre rejäla arbetsmaskiner fullmatade med TYRI:s belysningsystem INTELLilight och stödbelysning från TYRI gjorde platsen magisk. Medarbetare från TYRI var på plats som aktörer. Till hjälp för inspelning av musikvideon tog TYRI hjälp av Göran Assner på View.

– Det här är absolut det häftigaste projekt jag jobbat med. Vi har visat styrkan i vår vision och att allt som stärker den går att genomföra. Samtidigt skapar vi en kultur i bolaget där inget är omöjligt. Att vi dessutom visar hela branschen att TYRI fortsätter att tänka originellt oavsett om det är nästa generations belysning eller att hylla slutanvändarna med en riktigt härlig rocklåt känns så bra, säger PeO Axelsson.

Fakta om belysningen under inspelningen:
All belysning på videon kommer från TYRI:s arbetslampor. Tre fullutrustade maskiner ger framifrån ifrån sig närmare 100.000 effektiva lumen. Bakgrunden lyfts fram med ytterligare 50.0000 effektiva lumen.

Let There Be Light släpps på alla stora musikstreamingplattformar den 15 december.

TITTA NU