Maskinkontakt
Hyundai HW150ACR

Ny kortrumpa i Hyundais nya hjulgrävarserie


2022-09-30


Pressrelease från EMS Group:

Nu kompletterar Hyundai den framgångsrika nya A-serien hjulgrävare med en kortrumpa HW150ACR.

Förra året kom de första hjulgrävarna HW140A och HW160A till Sverige (14 respektive 16 ton). De har blivit enormt uppskattade hos våra kunder, läs exempelvis reportaget med Mante Jansson om hans nya HW140.

Den större standardmodellen HW160A har testats av Maskinentreprenören som slog fast att det är en ”korean som konkurrerar med toppskiktet” och ”en maskin som på riktigt kan konkurrera med de absolut bästa”.

Tidigare i år lanserades den första kortrumpan, HW170ACR på 17 ton, som vi passade på att ta fram en ”blue edition” av. Modellen har blivit mycket uppskattad och vi har fått fler beställningar än förväntat.

”Den nya kortrumpan HW150ACR kommer att bli det nya flaggskeppet i serien”, tror VD Lennart Edling, med tanke på det växande behovet av smidiga och starka hjulgrävare i den här viktklassen.

Generellt har de nya hjulgrävarna från Hyundai en betydligt uppgraderad standardutrustning från fabrik jämfört med tidigare modeller. Några exempel är bomfjädring, automatisk grävbroms, spakstyrning, 360 graders kamerasystem och att de nu är förberedda för drag. Maskinerna uppfyller utsläppsreglerna enligt EU:s steg V samtidigt som de har högre prestanda, bättre bränsleeffektivitet och körhastighet samt förbättrat insteg och uppgraderad hytt. Den bakre svängradien och överhänget har minskats, vilket ökar effektivitet och säkerhet vid arbete i trånga miljöer.

Panolin miljöolja är nu standard på samtliga maskiner från Hyundai samt säkerhetsfästen, oavsett val av tiltrotator.

Konstruktionen har optimerats för minskat underhållsbehov och ökad livslängd, bland annat genom förstärkta ramkonstruktioner, tappar, bussningar och polymermellanlägg. Dessutom har överdelen byggts om för att förbättra åtkomsten vid underhåll.

Hi MATE fjärrövervakningssystem ger full kontroll över maskinposition, drifttimmar, bränsleförbrukning och andra viktiga parametrar. ECD (Engine Connected Diagnostics) ger råd vid felsökning och servicetekniker kan få fjärrdiagnosrapporter för att förbereda sig med rätt verktyg och reservdelar.

Läs mer>>