Maskinkontakt

Doosan utökar kompaktsortimentet


2022-05-25

På hjullastarsidan har Doosans kompaktsortiment utökats med modellerna DL60-7, DL80-7 samt DL80-7 TL. Dessa kompakthjullastare fyller upp produktprogrammet under de redan etablerade hjullastarna.
Doosan introducerar ny kompakthjullastarserie. Den mindre modellen DL60-7 väger 3 750 kilo medan den större modellen väger 5 200 kilo. Alla tre modellerna är smidiga, lättkörda maskiner som passar lika bra som servicemaskin på bygget som inom lantbruk.
– Här pratar vi maskiner med byggkvalitet i premiumklass. Stabila maskiner med hög lyfthöjd och högflödeshydraulik för att driva sopvals eller liknade redskap, säger produktansvarige Anders Marklund.
Enligt den svenska specifikationen är maskinerna utrustade med stolsvärme och de större modellerna även med AC, LED-belysning, släpvagnskontakt och självlåsande Rockingerdrag som standard.
– Lyfthöjden är exceptionellt bra för en maskin i den här storleksklassen, DL80-7 når 3,5 meter och väljer man teleskopmodellen kommer man upp ända till 4,35 meter med god lyftkapacitet för sin storlek, fortsätter Anders Marklund.
Alla tre modellerna har steg V-motorer utan EGR. Transporthastighet för den mindre modellen är 30 km/h medan den större klarar 40 km/h. DL60-7 har anpassats med traktormönstrade däck för bästa framkomlighet, medan DL80-7 i båda utförandena utrustas med bredare entreprenadbetonade däck för bra bärighet och stabilitet.