Maskinkontakt

Han är ny VD för SWEKIP SWEDEN


2022-01-13

Den 19 november tillträdde Joakim Stensson som ny VD för Umeåbaserade Swekip Sweden AB. Swekip utvecklar och säljer hjullastare under eget varumärke samt tillbehör.

Swekip ägs sedan år 2020 av Salix Group, en del av börsnoterade industrigruppen Volati. Joakim Stensson, tidigare försäljningschef på Kellfri byter nu position inom koncernen och tillträder som ny VD på systerbolaget Swekip. 

– Vi gratulerar Joakim Stensson och är mycket glada att han har valt att axla rollen som VD på Swekip. Vi har sökt en stark och driven ledare som trivs med att utveckla företag i en hög expansionstakt. Joakims affärssinne och erfarenhet från maskinbranschen är en styrka som kommer hjälpa till att vidareutveckla Swekip i fortsatt positiv riktning både för oss och våra kunder, säger Carl-Axel Svensson, VD på Kellfri och styrelseordförande på Swekip.

Joakim Stensson. ”Jag ser fram emot att axla rollen som VD och driva Swekip framåt, samt stärka vårt erbjudande till marknaden.”

Joakim har en utbildning i industriell ekonomi från JTH och har arbetat inom maskinbranschen sedan 2008. Han arbetade senast på Kellfri där han var försäljningschef med huvudansvar för försäljning och att bygga upp ett återförsäljarnätverk på Kellfris nordiska och europeiska marknader.

Swekip erbjuder kundanpassade hjullastare för nordiska förhållanden.
”Swekips hjullastare säljs främst till privatpersoner och de som driver mindre entreprenadfirmor. Fortsatt fokus på kundanpassade maskiner utan mellanhänder skapar goda förutsättningar för en stark utveckling på den nordiska marknaden”, avslutar Joakim.

Joakim Stensson efterträder Tobias Bodén Lundberg som drivit Swekip Sweden AB som VD sedan 2014.